måndag 18 januari 2010

Det gick

Att ta blodprov från alpackor är inte det lättaste men det gick....nästan.....Steffe tyckte det var så läskigt så han slapp. Jag är full av beundran över att de vuxna pojkarna fann sig i att bli rakade & stukna i halsen, den kroppsdel som de allra räddast om. Så tålmodiga & snälla var de! En erfarenhet rikare & miljoner svettdroppar fattigare blev jag på kuppen :-)


Så i lördags var det dags för utställningdebut för lilla HeidiHoo. Vi hade sällskap av min kära vän "The Queen of Toplines" & hennes lille Löwchen kille Elof, som det oxå var debut för. Bägge skötte sig helt exemplariskt! Queen var rädd att Elof skulle stå & skaka på bordet när domaren gick igenom honom men icke då. Han stod som en fura & rörde inte en muskel. Vilken kille!!!! Det var en rasspecialist som dömde & han gav Elof strålande kritik. SÅ HIMLA KUL!!


Lilla Heidi ägde hela utställningsplatsen. Hälsade på alla hon kom åt av både hundar & människor. Trippade runt i utställningsringen som om hon inte gjort annat. Tyvärr var vår domare väldigt tand/mun intresserad & han grävde runt i hennes lilla valp mun som är alldeles svulle & dan eftersom nya tänder bryter fram. Inte kul sa lilla Heidi, bakade undan & fick därmed kritik om sluttande kors. Tack för det :-)

Vi hade en jätte trevlig dag & eftersom det sägs att träning ger färdighet så är både småttingarna redan anmälda till nästa utställning :-)

4 kommentarer:

Upplagd sa...

Åh jag nästan önskar att jag varit med, det låter så himla trevligt. Roligt också att ni tog hem priser bägge två såg jag. Hur gick det när Steffe inte fick ge blod då? Klarar dom sig utan att ta prov på honom?
I morrn bitti åker vi till Nacka med Tea...
Plingar sen, kramis

Åsa Ö: sa...

Vi övar fortfarande på vår lilla Foxy ...2år den 5 februari. Det datumet ska han tävla om Upplandsmästaren. Men han tror fortfarande att han är en minhund och att han ska uträtta storverk och hitta minor i marken.

Ancan sa...

Jag måste bara berätta. Har fått reda på att det finns en familj endast några mil från mig som har en liten flock alpackor...
Jag ska ta kontakt med dom för att försöka få komma dit på ett besök - såååå spännande...

Jag kanske äntligen ska få klappa en alpacka - a dream come true :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.