söndag 13 juli 2008

Äntligen

Gissa om jag blev förvånad när jag fick igår från Eva att vi nu kunde komma & hämta våra nya familjemedlemmar. Vi måste ha missuppfatat varandra för de är nu 8 veckor & kan flytta från sin mamma & syskon. Eva & hennes man bor på ett underbart ställe inte långt från Katrineholm. Förutom gammelsvenska dvärghöna har de Orusthöns, hur vackra som helst, samt Bohuslän-Dals svarthöna. Riktigt häftiga. Du kan kolla bilder här:http://www.kackel.se/Old/index.htm. Välj lantraser-höns-bildgalleri.

När vi kom var våra gullefjun med sin mamma & syskon i egen rast bur.










Vi köpte 2 hönor & 1 tupp. Eftersom vi inte har ett så stort hus börjar vi smått, det vore ju roligt att få vara med från start senare, ruvning & hela den biten. Vår gull sköte sig så bra i bilen & de håller just på att väldigt sakta utforska sitt nya revir.











Ni undrar hur har det gått med de 4 terrierna. Det tog en stund innan de märkte att var någon i hönsgården men sen brakade hela helvetet loss!!! Ganska snabbt fick vi kontroll på 3 av dem men unga fröken Mia..................Varken gap, kallt vatten eller kast av pinnar hjälpte så in i valphagen för henne. Förhoppningsvis lugnar sig både höns & hundar :))

Inga kommentarer: